dimecres, 22 de novembre de 2017

EL SISTEMA NERVIÓS

Com ja sabeu, a l'espai Camins hem estat estudiant el sistema nerviós i en la sessió d'avui hem pogut aprendre què passa quan hi ha limitacions en alguna de les funcions d'aquest sistema.

Avui ha vingut l'Imma, mare d'un nen del Gem i mestra de lEscola d’Educació Especial l’Arboç, a fer-nos una xerrada molt interessant sobre les discapacitats i unes activitats en les que hem pogut posar-nos a la pell d'aquells nens i nenes que tenen greus dificultats d'autonomia. 

Ens ha explicat que molts dels alumnes de la seva escola tenen afectacions neurològiques importants les quals interfereixen greument el seu procés de desenvolupament i aprenentatge. 

Tots ells presenten discapacitat motriu de diferent tipus i magnitud, afectant seriosament la funció comunicativa i d’interacció amb l’entorn, com també l’autonomia personal a diferents nivells (desplaçament, control cefàlic, deglució, manipulació…). En molts casos, apareixen associats trastorns sensorials (visuals i auditius), trastorns de l’estructura de personalitat i gairebé sempre dèficit cognitiu. 

Una de les activitats que més ens ha agradat ha sigut la de fer servir cadira de rodes! No sabíem que era tan difícil el desplaçament. A més, hem pogut reflexionar sobre la sort que tenim nosaltres de poder-nos desplaçar autònomament. 

Alícia i Judith