dissabte, 6 de maig de 2017

Ens iniciem a la programació!

La setmana passada, els alumnes de 3r vam iniciar un petit projecte que realitzarem al llarg del trimestre sobre programació.

Treballant en parelles, mica en mica, ens endinsarem en l'Scratch, una iniciativa portada a terme pel MIT (Massachusetts Institute of Technology) per tal d'introduir la programació a les aules de primària i aconseguir que l'alumnat sigui creador de produccions amb les TIC i no només simples espectadores.

Tal i com exposa Mitchel Resnik (2013), un dels col·laboradors en la creació d'Scratch, la gent quan programa, no només aprèn a programar, sinó que programa per aprendre.

Per tant, seguint a Resnik, un dels objectius que ens proposem és programar per aprendre. Aprendre d'una manera lúdica i diferent, resolent problemes i desenvolupament constantment la creativitat i el raonament lògic de l'alumnat, a banda de fer-ho en anglès.

Tot just, acabem de començar! I ho hem fet amb Code.org i les seves propostes tan engrescadores, amb l'Hour of code, un moviment anual que pretén apropar als infants a la programació, per tal de donar pas a treballar l'Scratch a la segona sessió. 

Aquí teniu, unes quantes imatges de les sessions:L'experiència ha estat tot un èxit!!

Mercè Vidal, Andrea García i Irene Agea


Bibliografia:

Resnick, M. (2013). Learn to Code, Code to Learn. EdSurge, maig 2013. Recuperat l'1 de maig de 2017, des de https://www.edsurge.com/n/2013-05-08-learn-to-code-code-to-learn