dilluns, 19 d’octubre de 2015

Sant i aniversari!

Avui celebrem el sant de l'Ariadna i l'aniversari de l'Aran. Felicitats!!!!

Vídeo del país: MOÇAMBICKAW: Segona connexió amb Moçambic


Dimecres 14 d’octubre de 2015

Avui en Xavier i l’Anna ens han trucat i ens han dit que d’aquí poc canvien de país, per això hem parlat amb ells.

Durant una estona ens ha semblat que estàvem pels carrers de Moçambic. Hem vist un mercat on venien roba, sabates, mòbils… Els carrers són de sorra.

Ens han explicat que han visitat dues escoles. Una era rural, hi anaven nens de més de 6 anys, perquè abans d’aquesta edat es queden a casa amb la família. En aquesta escola no tenen taules i cadires. Els nens porten les cadires de casa o seuen al terra al carrer a sobre d’una Capulana.


L’altra escola és de nens cecs i només hi poden anar els nens que tenen problemes de visió. En aquesta escola tenen taules, cadires, ordinadors ,ipads,....., ens han dit que és molt moderna !!!! També ens han dit que les famílies que tenen nens cecs els deixen una mica abandonats, perquè no poden ajudar a casa.
Les cases de la gent són  molt petites, només tenen una habitació per dormir i mengen a fora, quan plou algunes famílies posen un tendall.
El que més ens ha sorprès d’aquest país ha sigut: els seus carrers de sorra, que les cases són molt petites, que els cotxes són diferents als nostres, que  els autobusos van molt  carregats, que tenen mòbils, però no han tingut telèfons fixes.
Avui la connexió he sigut molt bona !! Hem passejat pels carrers de Boane amb en Xavier i   l’Anna i després hem parlat amb ells una bona estona. Ah! i mentrestant hi havia una colla de xafarders que miraven què passava. HA ESTAT MOLT DIVERTIT I HEM APRÈS MOLTES COSES D’AQUEST PAÏS.
Al final ens hem acomiadat tot dient KANIVAN!!!!


KAW: MOÇAMBIC


Dilluns 28 de setembre de 2015

En Xavier i l’Anna són a Moçambic. És un país que està a Àfrica. Avui ens han dit hola i gràcies en el seu idioma: KANIVAN. Ells parlen Xangana.

Durant una estoneta els hem pogut veure i escoltar. Els hem fet preguntes i ens les han contestat:

  • Com us ha anat el viatge? Us heu marejat? Els ha anat bé, han dormit molt!
  • Amb quins mitjans de transport heu viatjat? De Barcelona a Madrid en tren, de Madrid a Etiòpia en avió i d’Etiòpia a Moçambic en un altre avió. A l’aeroport els han anat a buscar en cotxe i han vist que condueixen al revés!
  • Què mengen? Arròs, pollastre i uns rotllets de carn i verdures.
  • Quins coberts fan servir? Els mateixos que nosaltres.
  • Quin temps fa? Calor. Ara comença l’estiu i l’època de la pluja. Necessiten que plogui perquè no tenen aigua i l’estan demanant. Tenen els pous fets malbé.
  • Quins pentinats porten? Són molt interessants, ens enviaran fotos perquè els veiem.
  • .Heu vist els nens que anaven a l’escola? Ahir i abans d’ahir era cap de setmana i no anaven a l’escola. Avui sí, han començat a les 8 del matí.
  • Quina hora és ara? La mateixa que aquí. Quan a Mataró canviem l’hora ells no la canviaran.

Avui la connexió no ha sigut massa bona. Només els hem pogut veure una estoneta i després els hem escoltat. Abans de penjar ens hem acomiadat dient KANIVAN!!!!!! PERÒ ESTEM MOLT CONTENTS PERQUÈ HA SIGUT LA PRIMERA CONNEXIÓ!!!